Skip links

ΚΡΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Garalis Salome
— ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΓΛΥΚΥΣ

Salome

100% Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Garalis Salome

Το Μοσχάτο Αλεξανδρείας βρίσκει σε αυτό το κρασί την κλασική του έκφραση: γλύκα, πληθωρικότητα και εκφραστικότητα, σε ένα κρασί που γοητεύει. Πληθωρικότητα και μεσογειακή γοητεία από ένα κρασί που κυκλοφορεί μόνο σε επιλεγμένες χρονιές.

Ετήσια Παραγωγή: 1.200 φιάλες 500ml

Τεχνικά στοιχεία 2023

Αλκοόλη : 14.5%
pH : 3.5
Οξύτητα : 6.0gr/l
Σάκχαρα : 180gr/l

DOWNLOADS

Τεχνικά στοιχεία (pdf)
2016

Φωτογραφία φιάλης
αρχείο jpg (2.5MB)

Καλλιέργεια

  • Βιολογική καλλιέργεια χωρίς χημικές παρεμβάσεις
  • Ξερική ανάπτυξη των φυτών, χωρίς νερό και λίπανση
  • Διαμόρφωση των κλημάτων σε κύπελλο
  • Τρύγος στα τέλη Αυγούστου

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Το Μοσχάτο Αλεξανδρείας βρίσκει σε αυτό το κρασί την κλασική του έκφραση: γλύκα, πληθωρικότητα και εκφραστικότητα, σε ένα κρασί που γοητεύει. Υπέροχα αρώματα που θυμίζουν γλυκό κουταλιού σταφύλι, crème brulée, ξανθή σταφίδα, πέταλα από τριαντάφυλλο, αποξηραμένα βερίκοκα, μέλι και κερήθρα. Στο στόμα είναι γλυκό και γενναιόδωρο, με συγκρατημένη οξύτητα, υψηλό αλκοόλ, γεμάτο σώμα και μακρά επίγευση. Πληθωρικότητα και μεσογειακή γοητεία από ένα κρασί που κυκλοφορεί μόνο σε επιλεγμένες χρονιές.

Οινοποίηση

Το σταφύλι αφήνεται στα κλήματα να υπερωριμάσει και συλλέγεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ φτάνει στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Ακολουθεί λιάσιμο για 5 ημέρες, πάνω σε δίχτυα. Εκραγισμός, ελαφρά πίεση σε πνευματικό πιεστήριο και μεταφορά του κρασιού σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να ξεκινήσει η αλκοολική ζύμωση, με γηγενείς ζύμες. Μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης ακολουθεί σταθεροποίηση, φιλτράρισμα και εμφιάλωση.

Γευστική αρμονία (Food Pairing)

Το Salome θα συνοδέψει υπέροχα αφράτα κέηκ, brownies και σουφλέ σοκολάτας, όπως και εκμέκ, ραβανί και άλλα σιροπιαστά γλυκά. Το λιαστό αυτό Μοσχάτο Αλεξανδρείας συνδυάζεται επίσης υπέροχα και με σοκολατένιες γεύσεις όπως μια τάρτα σοκολάτας ή ένα μωσαϊκό, συνεισφέροντας μελένια γοητεία. Υπέροχο επίσης δίπλα από τον espresso μας, αντί γλυκού κουταλιού, μπολιάζοντας τη γλύκα του κρασιού με την ευχάριστη, καβουρδισμένη πίκρα του καφέ.

DOWNLOADS

Τεχνικά στοιχεία (pdf)
2016

Φωτογραφία φιάλης
αρχείο jpg (2.5MB)

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies. Διαβάστε αναλυτικά