Skip links

ΚΡΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Garalis Roseus
— ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ

Roseus

90% Μοσχάτο Αλεξανδρείας, 10% Λημνιό

Garalis Roseus

Υπέροχο νεανικό χρώμα και αρώματα από ζαχαρωτά, καραμέλες, λευκό ροδάκινο, ροδοπέταλα και φρέσκα άνθη. Ένα ροζέ κρασί φαγητού με όγκο και πυκνότητα.

Ετήσια Παραγωγή: 7.600 φιάλες 750ml

Τεχνικά στοιχεία 2023

Αλκοόλη : 13%
pH : 3.35
Οξύτητα : 5.9gr/l
Σάκχαρα : 2.6gr/l

DOWNLOADS

Τεχνικά στοιχεία (pdf)
2021

Φωτογραφία φιάλης
αρχείο jpg (2.5MB)

Καλλιέργεια

  • Βιολογική καλλιέργεια χωρίς χημικές παρεμβάσεις
  • Ξερική ανάπτυξη των φυτών, χωρίς νερό και λίπανση
  • Διαμόρφωση των κλημάτων σε κύπελλο
  • Τρύγος στα τέλη Αυγούστου

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Υπέροχο νεανικό χρώμα και αρώματα από ζαχαρωτά, καραμέλες, λευκό ροδάκινο, ροδοπέταλα και φρέσκα άνθη. Στο στόμα τονισμένη, δροσερή οξύτητα, μέτριο σώμα και αλκοόλ και επίμονη επίγευση. Ένα ροζέ κρασί φαγητού με όγκο και πυκνότητα.

Οινοποίηση

Το σταφύλι των δύο ποικιλιών φτάνει στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Εκραγισμός για το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, μεταφορά της σταφυλομάζας σε οινοποιητές και προζυμωτική εκχύλιση με ανακυκλώσεις για 4 ώρες. Ελαφρά πίεση σε πνευματικό πιεστήριο και μεταφορά του μούστου σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου συνοινοποιείται μαζί με το Λημνιό το οποίο έχει εν τω μεταξύ εκραγιστεί και εκχυλιστεί για λίγες ώρες. Αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες, σταθεροποίηση, φιλτράρισμα και εμφιάλωση.

Γευστική αρμονία (Food Pairing)

Λεπτό αρωματικά και πυκνό δομικά, το Roseus θα ταιριάξει ιδανικά με πλούσιες σαλάτες νισουάζ, ορεκτικά με ατζούγιες, και πιάτα με σκόρδο, ελιές και μπαχαρικά. Επίσης ιδανικό και με μια παραδοσιακή ισπανική paella θαλασσινών. Γενικότερα το Roseus είναι ένα κρασί ευέλικτο και ευλύγιστο που μπορεί να παίξει το ρόλο του μπαλαντέρ, με ή χωρίς φαγητό.

DOWNLOADS

Τεχνικά στοιχεία (pdf)
2021

Φωτογραφία φιάλης
αρχείο jpg (2.5MB)

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies. Διαβάστε αναλυτικά