ΡΕΤΣΙΝΕΣ 95% Μοσχάτο Αλεξανδρείας, 5% Λημνιό Ένα μοναδικό κρασί που φέρνει στο ίδιο ποτήρι τη λαϊκή γεύση της ρετσίνας με τον αλμυρό umami χαρακτήρα, δίνοντας ένα πρωτότυπο κρασί φυσικής οινοποίησης. Ετήσια Παραγωγή: 4.100 φιάλες 500ml Αλκοόλη : 13.0% Ένας μοναδικός συνδυασμός αρωμάτων που συνδυάζει τα κόκκινα φρούτα, το κυδώνι, τα κόκκινα κεράσια και τη σάλτσα σόγιας με τη μέντα, τη ρητίνη και το μαχλέπι. Τονισμένη οξύτητα, ελαφρές τανίνες, συγκρατημένο αλκοόλ, γεμάτος όγκος και μακρά επίγευση. Ένα μοναδικό κρασί που φέρνει στο ίδιο ποτήρι τη λαϊκή γεύση της ρετσίνας με τον αλμυρό umami χαρακτήρα, δίνοντας ένα πρωτότυπο κρασί φυσικής οινοποίησης. Για τη δημιουργία της ροζέ Ρετσίνας Γκαράλη, έχουμε συνοινοποίηση της λευκής ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας και της ερυθρής ποικιλίας Λημνιό. Τα σταφύλια φτάνουν στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Για το Μοσχάτο Αλεξανδρείας έχουμε εκραγισμό, μεταφορά της σταφυλομάζας σε οινοποιητές, προζυμωτική εκχύλιση με ανακυκλώσεις για 5 ημέρες και ψύξη της δεξαμενής ώστε να μην ξεκινήσει η ζύμωση. Παράλληλα, το Λημνιό μπαίνει σε εκραγιστήρα με ολιγόωρη εκχύλιση και μέρος του οδηγείται στη δεξαμενή του Μοσχάτου για συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών. Η ζύμωση ξεκινά αυθόρμητα και όταν ολοκληρωθεί, προστίθεται στη δεξαμενή ποιοτικό ρετσίνι πεύκου από τη Χαλκιδική και γίνονται ανακυκλώσεις για μια εβδομάδα, μέχρι το κρασί να αποκτήσει το χαρακτηριστικό του άρωμα. Ακολουθεί εμφιάλωση χωρίς σταθεροποίηση, χωρίς φιλτράρισμα και χωρίς χρήση θειώδους. Η ροζέ Ρετσίνα Γκαράλη αποτελεί ιδανικό ταίριασμα στα προσφερόμενα των ουζερί, δίπλα σε καλαμαράκια, τηγανητή σαρδέλα και γαρίδες σαγανάκι. Οι πιο περιπετειώδεις οινόφιλοι που αγαπούν το sushi πάντως θα ανταμειφθούν ακόμα περισσότερο καθώς τα έντονα αλμυρά αρώματα και ο χαρακτηριστικός ‘soy sauce’ χαρακτήρας του κρασιού θα το θέσουν ιδανικό συνοδό δίπλα σε ρολά Spicy Tuna με τόνο, Shrimp Tempura rolls με παναρισμένες γαρίδες, αβοκάντο και σάλτσα χελιού ή ένα κλασικό Alaska roll με καπνιστό σολομό, αγγούρι, αβοκάντο και σπαράγγι. Απαραίτητη η συνοδεία soy sauce με washabi ώστε να ευοδωθεί ο γευστικός διάλογος. — ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ
Ρετσίνα ροζέ
Τεχνικά στοιχεία 2023
pH : 3.29
Οξύτητα : 6.0gr/l
Σάκχαρα : 1.0gr/l Καλλιέργεια
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Οινοποίηση
Γευστική αρμονία (Food Pairing)