Skip links

ΚΡΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Limnio Garalis
— ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Limnio Garalis

100% Λημνιό

Limnio Garalis

Γενναιόδωρη, πληθωρική μύτη με αρώματα από μαύρα μούρα και δαμάσκηνα. Ένα Λημνιό για τους λάτρεις της ωριμότητας και των πλούσιων γεύσεων.

Ετήσια Παραγωγή: 1.300 φιάλες 750ml

Τεχνικά στοιχεία 2023

Αλκοόλη : 13.0%
pH : 3.83
Οξύτητα : 5gr/l
Σάκχαρα : 1.7gr/l

DOWNLOADS

Τεχνικά στοιχεία (pdf)
2021

Φωτογραφία φιάλης
αρχείο jpg (2.5MB)

Καλλιέργεια

  • Βιολογική καλλιέργεια χωρίς χημικές παρεμβάσεις
  • Ξερική ανάπτυξη των φυτών, χωρίς νερό και λίπανση
  • Διαμόρφωση των κλημάτων σε κύπελλο
  • Τρύγος στα τέλη Αυγούστου

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Γενναιόδωρη, πληθωρική μύτη με αρώματα από μαύρα μούρα και δαμάσκηνα. Τα αρώματα της παλαίωσης εκφράζονται με το άρωμα των αποξηραμένων σύκων, της καραμέλας, του toffee και του καβουρδισμένου καφέ. Τονισμένη οξύτητα, στιβαρές τανίνες, μέτριο σώμα και αλκοόλ, καλή επίγευση. Ένα Λημνιό για τους λάτρεις της ωριμότητας και των πλούσιων γεύσεων.

Οινοποίηση

Το σταφύλι φτάνει στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Εκραγισμός, μεταφορά της σταφυλομάζας σε οινοποιητές και αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες για 7 ημέρες. Ελαφρά πίεση σε πνευματικό πιεστήριο και μεταφορά του κρασιού σε ανοξείδωτες δεξαμενές για μηλογαλακτική μετατροπή. Απολάσπωση, φιλτράρισμα και εμφιάλωση.

Γευστική αρμονία (Food Pairing)

Ο χαρακτήρας παλαίωσης μας οδηγεί σε πιάτα με αντίστοιχα αρώματα: Αγγλικό ροστ μπιφ με σάλτσα από κονιάκ και μανιτάρια, χοιρινό με δαμάσκηνα και ριζότο μανιταριών ή τρούφας. Το Limnio Garalis θα ταιριάξει επίσης ιδανικά με ώριμα κίτρινα τυριά συνοδεία chutney σύκου ή δαμάσκηνου.

DOWNLOADS

Τεχνικά στοιχεία (pdf)
2021

Φωτογραφία φιάλης
αρχείο jpg (2.5MB)

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies. Διαβάστε αναλυτικά