Skip links

ΚΡΑΣΙΑ ΗΠΙΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Terra Ambera Deep Skin
— ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΙΝΟΣ

Terra Ambera Deep Skin

100% Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Terra Ambera Deep Skin

Ένα κρασί με χαρακτήρα και συμπύκνωση που θα εκπλήξει ευχάριστα τους φίλους του Μοσχάτου Αλεξανδρείας που αγαπούν την πορτοκαλί έκφραση της ποικιλίας. Ταιριάζει ιδανικά με λευκά κρέατα.

Ετήσια Παραγωγή: 2.200 φιάλες 750ml

Τεχνικά στοιχεία 2023

Αλκοόλη : 12.0%
pH : 3.43
Οξύτητα : 6.3gr/l
Σάκχαρα : 2.3gr/l

DOWNLOADS

Τεχνικά στοιχεία (pdf)
2021

Φωτογραφία φιάλης
αρχείο jpg (2.5MB)

Καλλιέργεια

  • Βιολογική καλλιέργεια χωρίς χημικές παρεμβάσεις
  • Ξερική ανάπτυξη των φυτών, χωρίς νερό και λίπανση
  • Διαμόρφωση των κλημάτων σε κύπελλο
  • Τρύγος στα τέλη Αυγούστου

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Μια μύτη με ένταση, πλούτο και πολυπλοκότητα. Αρώματα από αποξηραμένα βερίκοκα, κιτρινόσαρκο ροδάκινο, μούσμουλα, κυδώνι, μανιτάρι Portobello και ξανθή σταφίδα. Στο στόμα τονισμένη οξύτητα, ελαφρές τανίνες, συγκρατημένο αλκοόλ, πλούσιο σώμα και μακρά επίγευση. Ένα κρασί με χαρακτήρα και συμπύκνωση που θα εκπλήξει ευχάριστα τους φίλους του Μοσχάτου Αλεξανδρείας που αγαπούν την πορτοκαλί έκφραση της ποικιλίας.

Οινοποίηση

Το σταφύλι φτάνει στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Εκραγισμός, μεταφορά της σταφυλομάζας σε οινοποιητές, αυθόρμητη έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης παρουσία των στεμφύλων με τακτικές ανακυκλώσεις για 4 μήνες. Τα στέμφυλα δεν περνάνε από πιεστήριο, απλά κατακαθίζουν στην δεξαμενή και το κρασί μεταφέρεται σε νέα δεξαμενή πριν την τελική εμφιάλωση απουσία σταθεροποίησης και φιλτραρίσματος.

Γευστική αρμονία (Food Pairing)

Το Terra Ambera Deep Skin ταιριάζει ιδανικά με λευκά κρέατα. Τόσο με καθημερινά, comfort πιάτα όπως λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου, χοιρινή τηγανιά με φέτα και ρίγανη ή ένα τραγανό φιλέτο κοτόπουλου Stir-Fry, όσο και με πιο γιορτινές συνταγές όπως το φιλέτο πάπιας με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα πορτοκάλι ή μια τερίνα αγριογούρουνου με Cognac.

DOWNLOADS

Τεχνικά στοιχεία (pdf)
2021

Φωτογραφία φιάλης
αρχείο jpg (2.5MB)

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies. Διαβάστε αναλυτικά