ΡΕΤΣΙΝΕΣ 100% Μοσχάτο Αλεξανδρείας Μύτη καθαρή, με ελκυστικά αρώματα από μαστίχα, μέντα, μαχλέπι, πευκοδάσος και πράσινο μήλο. Μια Ρετσίνα τυπική, με εντάσεις, δροσιά και πληθωρικότητα. Ετήσια Παραγωγή: 9.900 φιάλες 500ml Αλκοόλη : 12.0% Μύτη καθαρή, με ελκυστικά αρώματα από μαστίχα, μέντα, μαχλέπι, πευκοδάσος και πράσινο μήλο. Ο ανθώδης χαρακτήρας του Μοσχάτου Αλεξανδρείας είναι περισσότερο προφανής στο στόμα, με τονισμένη οξύτητα, μέτριο σώμα και εξαιρετική ισορροπία. Μια Ρετσίνα τυπική, με εντάσεις, δροσιά και πληθωρικότητα. Το σταφύλι φτάνει στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Εκραγισμός, μεταφορά της σταφυλομάζας σε οινοποιητές και προζυμωτική εκχύλιση με ανακυκλώσεις για 4 ώρες. Ελαφρά πίεση σε πνευματικό πιεστήριο και μεταφορά του πρόρωγου σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να ξεκινήσει η αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες. Στο τέλος της ζύμωσης προστίθεται στη δεξαμενή ποιοτικό ρετσίνι πεύκου από τη Χαλκιδική και γίνονται ανακυκλώσεις για μια εβδομάδα, μέχρι το κρασί να αποκτήσει το χαρακτηριστικό του άρωμα. Σταθεροποίηση, φιλτράρισμα και εμφιάλωση. Η Ρετσίνα Γκαράλη, με τα ελκυστικά, δροσερά αρώματα πεύκου θα δημιουργήσει ένα υπέροχο διάλογο με σχεδόν κάθε πιάτο που περιέχει βοτανικά και φυτικά στοιχεία. Από την κλασική, λεμονάτη ρεβιθάδα με δεντρολίβανο, το ψητό κατσικάκι στο φούρνο με θυμάρι, τους κλασικούς ντολμάδες γιαλατζί και τα ψητά ψάρια με λαδολέμονο, θυμάρι και δυόσμο. Η Ρετσίνα Γκαράλη με τον ξεδιψαστικό της χαρακτήρα, αποτελεί εξίσου ιδανικό κρασί για τη συνοδεία του τηγανητού μπακαλιάρου. — ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
Ρετσίνα λευκή
Τεχνικά στοιχεία 2023
pH : -.-
Οξύτητα : 5.9gr/l
Σάκχαρα : 0.1gr/l Καλλιέργεια
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Οινοποίηση
Γευστική αρμονία (Food Pairing)